Milutin Ranković na ovogodišnjoj Svetosavskoj akademiji i balu u Parizu

Slovo o Milutinu u Moskvi

Sastavni deo Svetosavske akademije i Svetosavskog bala u Parizu 2019. bile su besede Milutina Rankovića. On je ujedno i bio voditelj oba programa na srpskom jeziku na obe manifestacije a u čestvovalo je šest dopunski škola na srpskom jeziku iz Pariza, pijanista Luka Ivanović, saksofonistkinja Maja Petrović, balski orkestar Petra Gojkovića, Neša Galija, Slobodan Trkulja, Vesna Dimić i drugi.

Poziv na izložbu i multimedijalno veče pravoslavnog motiva

Slovo o Milutinu u Moskvi

Srpsкo aкademsкo društvo „Vizantija“ Beograd, Savez umetniкa u otadžbini i rasejanju, stvaralačкa organizacija „Vreme mladih XXI“ Mosкva, poziva vas da učestvujete na izložbi i multimedijalnoj večeri pravoslavnog motiva „VIZANTIJSКI ODBLJESCI“ koje će se održati u galeriji „Teatra 78“ (Đuro Salaj AD), Resavska 78, Beograd.

Slovo o Milutinu u Moskvi

Slovo o Milutinu u Moskvi

Promocija knjige „Slovo o Milutinu“, u biblioteci „Centra slovenske kulture“, u Moskvi, organizovana je 09.novembra 2018.godine, kada je otvorena i izložba sklulptura i slika „Milutin i prijatelji“. O knjizi čiji je izdavač biblioteka „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca, kao i o saradnji sa Milutinom Rankovićem, govorili su Natalija Kostjecka, rukovodilac umetničke organizacije „Mladi 21“, Olesija Belkova, režiserka, Sergej Ivanov, novinar, te slikari Anastasija Morgačeva, Ana Neljubina i Ksenija Timofejeva. Pored Milutinovih skulptura radove su izložili akademski slikari iz Moskve: Marija Smoljaninova, Ksenija Timofejeva, Irina Zimina, Anastasija Morgačeva, Ana Neljubina, Tatjana Karp, Danil Čašičkin i Dimitrij Durandin.

Slovo o Milutinu

Slovo o Milutinu

U biblioteci "Dimitrije Tucović" u Lazarevcu, u nedelju 23. septembra, održana je promocija publikacije "Slovo o Milutinu", izbora iz bibliografije o vajaru Milutinu Rankoviću, gde su objavljeni citati eminentnih novinara, publicista, likovnih kritičara, pisaca i pesnika, koji su o ovom umetniku pisali od 1983. do 2018. godine.

Milutin izlagao u galeriji ART CAD u Surenu

Galerija ART CAD u Surenu

U okviru Dana Srbije i srpske kulture u galeriji ART CAD, u pariskoj opštini Suren, otvorena je likovna izložba na kojoj su izložene slike Suzane Kostić iz Beograda, fotografije Marka Gojkovića iz Pariza i skulpture Milutina Rankovića.

Izložba skulptura i slika "Milutin i prijatelji"

Milutin i prijatelji

U galeriji Doma ratnih i mirnodobskih vojnih invalida 20. aprila otvorena je izložba skulptura i slika "Milutin i prijatelji".

Milutin i prijatelji na Svetosavskim danima u Parizu

Svetosavski dani u Parizu

Ovogodišnji Svetosavski dani u Parizu trajali su od 25. do 30. januara, a na sam praznik Svetoga Save organizovan je Svetosavski bal, koji ove godine nije mogao da bude na vodi zbog poplave, tako da brodovi nisu plovili Senom.

Majstorski čas u vrtiću Leptirić

Majstorski čas u vrtiću Leptirić

Povodom praznika i školske slave Sveti Sava, u predškolskoj ustanovi "Leptirić" u Lajkovcu, održan je majstorski čas o izradi skulpture sa likom ovog srpskog svetitelja.

Svečana skupština Društva Vizantija i priznanje Milutinu Rankoviću

Sinoć je u galeriji Teatra 78 u Beogradu, održana svečana skupština Srpskog akademskog društva Vizantija, sa programom u kome su nastupili, glumica Vjera Mujović, urednik i voditelj RTS Marija Popović, aforističar Radoje Blažić, muzičari Stole Medaković, Miloš Milošević i Biljana Paunović, pesnik i tekstopisac Milijana Božić, prof. muzike Petar Gojković i pisac kratkih priča i pesnik Adrijana Ranković.

Prijem u ambasadi u Parizu i koncert u crkvi

Milutin Ranković sa Mačvanskim horom

Milutin Ranković, ovih dana je na poziv predstavnika Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske i mešovitog Mačvanskog hora iz Bogatića bio na prijemu u Srpskoj ambasadi u Parizu, posle čega je u crkvi Sv. Save u ulici Simplon, održan koncert duhovne i izabrane srpske muzike "Pesmo moja zamiriši svetom", gde je Miilutin Ranković imao ulogu voditelja i besednika.

Milutinov atelje u Lajkovcu

Video snimci: