Milutin izlagao u galeriji ART CAD u Surenu

Galerija ART CAD u Surenu

U okviru Dana Srbije i srpske kulture u galeriji ART CAD, u pariskoj opštini Suren, otvorena je likovna izložba na kojoj su izložene slike Suzane Kostić iz Beograda, fotografije Marka Gojkovića iz Pariza i skulpture Milutina Rankovića.

Izložba skulptura i slika "Milutin i prijatelji"

Milutin i prijatelji

U galeriji Doma ratnih i mirnodobskih vojnih invalida 20. aprila otvorena je izložba skulptura i slika "Milutin i prijatelji".

Milutin i prijatelji na Svetosavskim danima u Parizu

Svetosavski dani u Parizu

Ovogodišnji Svetosavski dani u Parizu trajali su od 25. do 30. januara, a na sam praznik Svetoga Save organizovan je Svetosavski bal, koji ove godine nije mogao da bude na vodi zbog poplave, tako da brodovi nisu plovili Senom.

Majstorski čas u vrtiću Leptirić

Majstorski čas u vrtiću Leptirić

Povodom praznika i školske slave Sveti Sava, u predškolskoj ustanovi "Leptirić" u Lajkovcu, održan je majstorski čas o izradi skulpture sa likom ovog srpskog svetitelja.

Svečana skupština Društva Vizantija i priznanje Milutinu Rankoviću

Sinoć je u galeriji Teatra 78 u Beogradu, održana svečana skupština Srpskog akademskog društva Vizantija, sa programom u kome su nastupili, glumica Vjera Mujović, urednik i voditelj RTS Marija Popović, aforističar Radoje Blažić, muzičari Stole Medaković, Miloš Milošević i Biljana Paunović, pesnik i tekstopisac Milijana Božić, prof. muzike Petar Gojković i pisac kratkih priča i pesnik Adrijana Ranković.

Prijem u ambasadi u Parizu i koncert u crkvi

Milutin Ranković sa Mačvanskim horom

Milutin Ranković, ovih dana je na poziv predstavnika Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske i mešovitog Mačvanskog hora iz Bogatića bio na prijemu u Srpskoj ambasadi u Parizu, posle čega je u crkvi Sv. Save u ulici Simplon, održan koncert duhovne i izabrane srpske muzike "Pesmo moja zamiriši svetom", gde je Miilutin Ranković imao ulogu voditelja i besednika.

Svetosavski bal u Parizu

Svetosavski bal

Svetosavski bal i Dani svetosavlja u Parizu održavaju se od 25. do 30. januara 2018.

Hajdučki rastanak u Jolića vodenici

Hajdučki rastanak u Jolića vodenici

U čuvenoj Jolića vodenici u Lajkovcu na Mitrovdan 8. novembra, po tradiciji je održana manifestacija "Hajdučki rastanak" i izložba akustičnih instrumenata etno muzike.

Mondo kult u Beogradu

U svečanoj sali JRB u Begradu, Singi art, Omnibus asocijacija i Plesni studio Natalija i Ivica, 21. oktobra organizovali su umetničko veče "Mondo kult".

Završen umetnički karavan Milutina Rankovića

Umetnički karavan Milutina Rankovića

Umetnički karavan koji je vodio i uređivao Milutin Ranković, započeo je 2. oktobra u Lajkovcu i Beogradu, zavšen je 10. oktobra u Aleksincu. Učestvovali su umetnici iz Moskve Marija Smoljaninova, Anastasija Morgačeva i Anatolij Vasiljević Gončarenko.

Milutinov atelje u Lajkovcu

Video snimci: