Završen umetnički karavan Milutina Rankovića

Umetnički karavan Milutina Rankovića

Umetnički karavan koji je vodio i uređivao Milutin Ranković, započeo je 2. oktobra u Lajkovcu i Beogradu, zavšen je 10. oktobra u Aleksincu. Učestvovali su umetnici iz Moskve Marija Smoljaninova, Anastasija Morgačeva i Anatolij Vasiljević Gončarenko.

Milutin i prijatelji u Republici Srpskoj

Milutin i prijatelji u Republici Srpskoj

Odmah po otvaranju multimedijalne večeri "Vizantijski odbljesci", Milutin Ranković je nastavio umetničko turistički karavan u Bijeljini u Republicki Srpskoj, gde je sa kolegama bio izlagač na izložbi Radovana Simića, te posetio školu ikonopisa i turističku organizaciju ovog grada.

Vizantijski jesenji salon i Vizantijski odbljesci

Vizantijski jesenji salon

U utorak 3. oktobra, od 19 časova u galeriji Teatra 78, Đuro Salaj AD. Resavska 78, biće održana Međunarodna izložba i multimedijalno veče Vizantijski jesenji salon i Vizantijski odbljesci.

Milutin Ranković u Odboru za kulturu Srba Francuske

Članska karta Saveza Srba u Francuskoj

Profesor muzike Petar Gojković, predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske, u Beogradu je juče, Milutinu Rankoviću, vajaru i kulturnom posleniku, uručio člansku kartu ovog saveza i kao saradnika ga uvrstio u odbor za kulturu, što je on godinama uistinu i bio, a ovom prilikom to je i ozvaničeno.

Otkriven spomenik seljaku, a Milutinu dodeljen sat

Otkrivanje spomenika seljaku

Danas je na Manifestaciji "Prva brazda" u Novom Selu kod Vrnjačke Banje, zvanično otkrivena monumentalna skulptura - Spomenik seljaku, rad Miliutina Rankovića.

Skulptura posvećena seljaku

Skulptura posvećena seljakuOrganizatori manifestacije "Prva brazda" u Novom Selu, kod Vrnjačke Banje, pozvali su Milutina Rankovića, da izvaja monumentalnu skulpturu koja bi simbolizovala spomenik seljaku.

Milutinovi crteži na Goču

Milutinovi crteži na Goču

U okviru Velikogospojinskih dana na Goču, u dečjem odmaralištu Stanišinći, Udruženje muzičkih stvaralaca Zlatna nota iz Beograda i Udruženje za kulturu Vrnjački vez u subotu su održali kulturno umetnički program.

Čuvar Maljena

Čuvar Maljena

Milutin Ranković, vajar, danas je na Mountain Music Festu na Dičibarama, za samo nekoliko sati, izvajao skulpturu u bukovom drvetu visoku dva metra. Skulptura je nazvana Čuvar Maljena, pandan skulpturi Čuvar Povlena, koju je Ranković načinio pre par godina.

Specijalno priznanje za Milutina

Specijalno priznanje za Milutina

Na manifestaciji na kojoj je ispod istorijskih hrastova u Trbušcu kod Vladimiraca obeleżena 211. godišnjica od Mišarske bitke, Milutinu Rankoviću, dodeljeno je specijalno priznanje "Zaveštanje Stefana Nemanje" za skulpturu spomen obeleżje koje u Trbuscu simbolizuje Popa Panteliju, koji je pred pomenutu odsudnu bitku, istovremeno pričestio i opojao Karađorđevu vojsku.

Veče Milutina Rankovića na Zlatiboru

Multimedijalno veče ČigotaU multimedijalnoj sali Zdravstvenog centra Čigota, u nedelju 2. jula, održano je umetničko veče "Drvorezbar, nomad, Vizantinac", skica za portret Milutina Rankovića.

Milutinov atelje u Lajkovcu

Video snimci: